Home > Creative Labs > Creative Labs Ca0106 Soundblaster Linux Driver

Creative Labs Ca0106 Soundblaster Linux Driver

By joining our community you will have the ability to post topics, receive our newsletter, use the advanced search, subscribe to threads and access many other special features. I used the Linux command lspci to get the information needed. nodrogkooc (gordon-cook-comsol-it) wrote on 2010-02-10: #22 The /var/log/messages:Feb 9 20:48:50 earth kernel: [ 456.951555] CA0106 0000:11:00.0: PCI INT A disabled is a red herring. Bill Minden, NV BillC View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by BillC 10-28-2014, 12:46 AM #4 BillC LQ Newbie http://asmwsoft.net/creative-labs/creative-labs-ca0106-sound-blaster-linux-driver.html

My mind was primed to take ANYTHING in the wrong way. I had to deal with it too. Although, when I was running Windows it seemed to work correctly. Registration is quick, simple and absolutely free.

My kid built it, I've never really taken it down to nuts and bolts. Where does "dead man walking" come from? How can I use powerful NPCs without overshadowing the player characters?

EDIT2: Also, previously I downgraded gstreamer0.10-pulseaudio from 0.10.21-1ubuntu3 to 0.10.21-1ubuntu2. I will do this as soon as possible once my Internet connection is up. The other sound card may be my Logitech camera which has a mic on it. It will allow additional upstream developers to examine the issue.

The sub-woofer is one of the speakers that doesn't work. End of Output: dmesg If I can't solve this problem with the current sound card I would appreciate suggestions on the most Linux compatible card available. The device is in mute state although the audio control app and alsamixer both claim that it is not muted. over here I think you took it to mean that I had put a whole hour into my own trouble shooting before I got on the Forum.

If you'd like to contribute content, let us know. It is still being detected as a USB device. Again forgive me. Join our community today!

BillC View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by BillC 10-28-2014, 02:56 PM #5 ondoho LQ Addict Registered: Dec 2013 Posts: Draw a big ASCII X What is the cover of the head of a pen called in English? $7300 medical billing error reported to credit agencies Why does Mike call Jimmy emu10k1 Yes Yes 6.06 (Dapper), 6.10 (Edgy) Also has hardware MIDI synthesis capability (wavetable synth). using ubuntu 12.04.1 LTS with soundblaster CA0106 Adv Reply Page 1 of 2 12 Last Jump to page: Quick Navigation Multimedia Software Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's

It is a Creative Soundblaster X-Fi Extreme card. http://asmwsoft.net/creative-labs/creative-labs-pc-cam-880-driver.html Password Linux - Hardware This forum is for Hardware issues. more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed Changing the local hostname might make it unresolveable.

Affecting: alsa-driver (Ubuntu) Filed here by: komputes When: 2009-08-16 Confirmed: 2011-02-16 Started work: 2011-02-16 Completed: 2010-02-11 Target Distribution Baltix BOSS Juju Charms Collection Elbuntu Guadalinex Guadalinex Edu Kiwi Linux nUbuntu PLD I just did that, uninstalled pulse, restart, delete home files, reinstalled and restarted and works perfectly. Is a stealth torpedo possible? navigate to this website xfce4-mixer-plu /dev/snd/timer: cizzle 7664 f....

Some info Code: # lspci -v 04:05.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster Subsystem: Giga-byte Technology Device a006 Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 22 I/O ports at THERE HAS GOT TO BE A BETTER WAY to use the CA0106 + Ubuntu 10.04 other than switching back to a Windows machine! Adv Reply July 12th, 2010 #5 gdesilva View Profile View Forum Posts Private Message Frothy Coffee!

Creative Labs CA0106 Soundblaster [1102:0007] http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-Creative_Labs Quote - "Digital/Analog input does not work yet.

Mint 17 Output of: lspci -vk | grep -iA10 audio [email protected] ~ $ lspci -vk | grep -iA10 audio 00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) Thanks for getting back to me. Both cards worked fine but after an upgrade the CA0106 was unable to play sound. totem Card0.Amixer.info: Card hw:0 'ICH5'/'Intel ICH5 with ALC202 at irq 17' Mixer name : 'Realtek ALC202 rev 0' Components : 'AC97a:414c4740' Controls : 37 Simple ctrls : 23 Card1.Amixer.info: Card hw:1

When I open the volume control I can see the following: -> 9 "playback" channels: ICE958 Center/LFE, ICE958 Front, ICE958 Rear, ICE958 Unknown, Analog Center/LFE Analog Front, Analog Rear, Analog Side The time now is 08:16 AM. up vote 0 down vote favorite 1 I did check the list of sound cards supported by Ubuntu and I believe my card is supported. my review here fernandomm, I notice that your post was back in May...

Testing the left and right channels in the normal sound settings option worked after that. HDMI/DisplayPort Turks/Whistler HDMI Audio [Radeon HD 6000 Series] 2. I went through the tutorials and tried various suggestions but no luck. i didn't write those.

It was working perfectly on a fresh install of Ubuntu, but somtime in the last few weeks it stopped working. Not so. I disabled the internal sound card in the bios last night. What are the discontinued functionalities between SharePoint 2013 and SharePoint 2016?

Thanks! (on Ubuntu 10.10 w/ CA0106) Adv Reply December 9th, 2010 #8 3L33T View Profile View Forum Posts Private Message A Carafe of Ubuntu Join Date Feb 2009 Beans 98 Last edited by Sofox; July 11th, 2010 at 02:00 AM. Main Menu LQ Calendar LQ Rules LQ Sitemap Site FAQ View New Posts View Latest Posts Zero Reply Threads LQ Wiki Most Wanted Jeremy's Blog Report LQ Bug Syndicate Latest BillC View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by BillC 03-29-2015, 03:56 PM #8 JaggedJax LQ Newbie Registered: May 2012 Location:

Adv Reply May 11th, 2012 #9 LuizMagnoGaloDoido View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date May 2012 Beans 1 Re: No sound on Ubuntu 10.04 I was having choppy audio and it would randomly quit! Online it was difficult to find a reference that explained what keypresses should create what outcomes in the ALSA Mixer program. This can be done by clicking on the yellow pencil icon next to the tag located at the bottom of the bug description and deleting the 'needs-upstream-testing' text.

Ubuntu lucid lynx shows my soundcard in the Sysinfo program I downloaded through the Ubuntu Software Centre. this is a fragment of my lshw: *-multimedia description: Multimedia audio controller product: CA0106 Soundblaster vendor: Creative Labs physical id: 0 bus info: [email protected]:04:00.0 version: 00 width: 32 bits clock: 33MHz I wasn't sure whether the program was not responding, or perhaps there was simply nothing in the computer for it to effect.