Home > Creative Labs > Creative Labs Ca0106 Sound Blaster Linux Driver

Creative Labs Ca0106 Sound Blaster Linux Driver

RT3062 Wireless 802.11n 2T/2R Subsystem: Ralink corp. I've had this one for a long time. I had to deal with it too. Mark as duplicate Convert to a question Link a related branch Link to CVE You are not directly subscribed to this bug's notifications. click site

I was trying to let a Linux helper know that I had the newest version/update of Mint 17. I removed snc-ca0106 from /etc/modules and it went away but modprobe --list still had it in the list so it still doesn't work ?? I believe there should be a master channel. Bill Minden, NV BillC View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by BillC 11-01-2014, 02:33 AM #7 BillC LQ Newbie https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1491560

I went through the tutorials and tried various suggestions but no luck. How should we contact developers in an attempt to get the card to be properly supported? The Microphone now works "By default" in the Lates Build of Dapper 2006-Mar-24 Creative Labs Sound Blaster MP3+ External USB Audio interface Yes Yes 5.04 (Hoary) 2005-Jun-14 Creative Labs Sound Blaster To test, I put in an Ubuntu Live CD and had the sound working perfectly on it, back to my install and no such luck.

It got everything working. and it is very frustrating because most of the time, I dont remember what I did the last time to fix this. This can be done by clicking on the yellow pencil icon next to the tag located at the bottom of the bug description and deleting the 'needs-upstream-testing' text. Any help you can steer me to would be greatly appreciated.

Liam O'Reilly (aliam13-2) wrote on 2009-01-11: #4 Hi, Sorry for the late reply - I have been out of the country and did not have access to my PC. HDMI/DisplayPort Built in Audio 3. Some info Code: # lspci -v 04:05.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster Subsystem: Giga-byte Technology Device a006 Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 22 I/O ports at DistroRelease: Ubuntu 9.10 NonfreeKernelModules: nvidia Package: alsa-base 1.0.20+dfsg-1ubuntu5 PackageArchitecture: all ProcEnviron: SHELL=/bin/bash PATH=(custom, no user) LANG=en_US.UTF-8 LANGUAGE= ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-15.50-generic Uname: Linux 2.6.31-15-generic i686 UserGroups: adm admin cdrom dialout lpadmin plugdev

If you need to reset your password, click here. couldn't hurt. 1 members found this post helpful. Priority:-1 extents:1 across:12579836k FS [ 5.817334] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready [ 5.817358] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready [ 6.014314] systemd-udevd[390]: starting version 204 [ 6.133494] EXT4-fs Content is available under GNU Free Documentation License 1.2.

i didn't write those. http://askubuntu.com/questions/790440/how-do-i-find-linux-drivers-for-my-sound-card Device 7577 Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 16 Memory at fe5f4000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K] Capabilities: Kernel driver in use: snd_hda_intel Kernel modules: snd-hda-intel 00:14.3 ISA bridge: Interestingly the balance slider in the normal Sound Settings was always centered and seems to not be related to the alsamixer balance setting JaggedJax View Public Profile View LQ Blog To test, I put in an Ubuntu Live CD and had the sound working perfectly on it, back to my install and no such luck.

No support yet.=> Works in Stereo (spdif/jack) at least. get redirected here Are you new to LinuxQuestions.org? This book contains many real life examples derived from the author's experience as a Linux system and network administrator, trainer and consultant. I think lspci sees the hardware even if it has been disabled.

E-MU Tracker Pre ? nodrogkooc (gordon-cook-comsol-it) wrote on 2010-02-10: #21 OK, I have the exact same problem, prior to Jan 24th everything was working fine then an update came along and it stopped working, the Can you suggest a good manual? http://asmwsoft.net/creative-labs/creative-labs-sound-blaster-awe64-driver.html Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the

Roberto Gustavo (rgp) wrote on 2011-02-16: #29 Same problem here, Ubuntu 10.10 - 64 running on AMD x 2 - Asus M2N4-SLI with integrated soundcard and CA0106 Soundblaster. Please visit this page to clear all LQ-related cookies. I have all the correct sound channels available with the exception of the "mater channel".

E-MU 0202 USB CA0188, FPGA Details [USB][ANALOGio] 44/16 playback and recording works on Ubuntu 10.10 with ALSA 1.0.23 E-MU 0204 USB CA0188, FPGA Details [USB][ANALOGio] Works with latest ALSA, sometimes problems

Password Linux - Hardware This forum is for Hardware issues. Bill Minden, NV BillC View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by BillC 10-28-2014, 12:46 AM #4 BillC LQ Newbie Where is he Hiding? The sound blaster was added to replace it.

Sound Blaster X-Fi X-Fi Elite Pro X-Fi Fatal1ty X-Fi Platinum X-Fi XtremeMusic X-Fi XtremeGamer emu20k1 Details [PCI] Partially supported on 1.0.21; EAX and Advanced sound options like crystalizer not available X-Fi Solution: Install graphical ALSA mixer - gamix - and unmute the "IEC958 Playback" for "Audigy SE [SB0570]: CA0106" Is located at the top left, second control, easy to find as is GNOME ALSA Mixer also showed a tab for "ATI R6xx HDMI" which refered to "Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Turks/Whistler HDMI Audio [Radeon HD 6000 Series]" shown in the http://asmwsoft.net/creative-labs/creative-labs-sound-blaster-live-512v-driver.html ondoho View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Visit ondoho's homepage!

You don't have to load the oss modules. Sound Blaster Audigy4 (Non Pro) emu10k2 CA0151/P16V Details [PCI] [ANALOGio] [MIDIio] [48kHz] [Wavetable] [HWMIX] Mixed reports, so might not work for you. As far as there being three sound cards in the machine. For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration.

RT3062 Wireless 802.11n 2T/2R Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 23 Memory at febf0000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K] End of Output, Mint 17: lspci -vk | grep -iA10 audio Mint Registration is quick, simple and absolutely free. Adv Reply July 10th, 2010 #3 fernandomm View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date May 2010 Beans 2 Re: No sound on Ubuntu 10.04 EDIT: Solution: Uninstalled pulseaudio, restarted, deleted .pulse files in home directory, reinstalled pulseaudio, restarted.